מקררים מגיעים במגוון צורות וגדלים, ויכולים להתאים אישית לכל בית ובית.
יש מקררים קטנים שנועדו לדירות חדר קטנות (מושלם לדירות חדר בתוך ת"א- לאוכלוסיות הסטודנטים והצעירים שמחפשים לגור לבד),
יש מקררים קצת יותר גדולים שמאפשרים אחסון של יותר אוכל (וגם המקפיא שלהם נורמלי ועובד כמו שצריך) ויש מקררים ענקיים- אלה למסעדות, למוסדות ציבוריים עם קפיטריה או פשוט משפחות מרובות ילדים (מקררים עם 2 דלתות).
מקררים יכולים לבוא עם כל מיני אפשרויות, בנוסף- מקררים שמייצרים קוביות קרח או מקררים שהמקפיא שלהם נמצא במדפים התחתונים במקום בעליונים, או מקרר שדלת אחת היא מקפיא ודלת שניה היא מקרר רגיל.
המגוון גדול הוא בא לענות על כמה שיותר צרכים שיש לכמה שיותר אנשים.
בשביל מה נוצרו מקררים? מקררים באים לספק צורך אחד פשוט- הם מאפשרים לקנות מספיק אוכל ולשמר אותו למספיק זמן כדי שנוכל לעסוק בחיי היום-יום שלנו בלי להתעסק ברקניה של אוכל בכל יום.
בחיים המודרניים יש פחות ופחות זמן לאנשים להתעסק עם סידורים. אחד הדברים שנפגעים הם האפשרות לקנות אוכל (וחבל- לקנות אוכל, במיוחד בשווקים, זו חוויה). כדי לאפשר לקנות כמות מרוכזת וגדולה של אוכל למשך כמה ימים ואפילו שבוע, נוצר המקרר- הם מאריך את חיי המדף של המוצר (ואפילו יותר אם הכניסו לתוכו חומרים משמרים) ומאפשר גישה נוחה לחומרי גלם וגם אוכל שהוכן ורוצים לשמרו, ומאפשרים לאנשים להמשיך בחייהם המודרניים בידיעה שאת הקניות שלהם למשך השבוע הם כבר עשו.
בקיצור- מקררים נמצאים בכל בית, ואם לא- זה דורש הרבה יותר יצירתיות וכנראה פחות מגוון של אוכל. מקררים מאפשרים לקנות ולשמר מגוון חומרי גלם שאחרת היו מתקלקלים בנוסף לשימור אוכל שהוכן.
מאמר זה נלקח מקטגוריית מקררים מפורטל המטבחים המוביל בישראל - מטבחים